peltiskootteri.net

Yleistä => Skoottailu yleisesti => Aiheen aloitti: osku - Huhtikuu 27, 2011, 12:12:15 ap

Otsikko: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: osku - Huhtikuu 27, 2011, 12:12:15 ap
Tein tästä pysyvän aiheen ja avasin myös "KAUDEN KILAHDUKSET" -keskustelun. Toivottavasti kumpaankaan ei tule kovin paljon kirjoituksia.

alkuperäinen viesti (ja otsikko):

Kauden ekat lipat

ja toivottavasti myös vikat. >:(

Herttoniemen ja Roihuvuoren rajalla Abraham Wetterin tien ja Sahaajankadun risteyksessä, siinä koirapuiston kohdalla, oli ilmeisesti dieseliä tai jotakin ohutta öljyä (?) päässyt tielle. Katu ei ollut edes märän näköinen, vaan korkeintaan hiukan normaalia tummempi. Rally lähti kuitenkin lapasesta kuin olisi jäälle ajanut. Onneksi mutka on melko tiukka, eikä vauhtia ollut kauheasti. Mopo liukui ainakin 50m tietä pitkin suoraan ja minä perässä jalat edellä. Ehdin kääntyä vielä vatsalleni katsomaan taaksepäin ajaako joku perässä tuleva bussi tai muu minut liiskaksi. Ei onneksi tullut ketään. Nyt on Rallyssa sitten oikean puolenkin poski ruvella ja etulokari muistuttaa enemmän pesuvatia. Ainoat suoranaiset vauriot ovat katkennut etujarrukahva, lahkeesta revenneet farkut ja vähän naarmuuntunut polvi.

Soitin hätäkeskukseen, että lähettäisivät pelastuslaitoksen ukot katsomaan (ja siivoamaan) mutkaa. Ensiksi paikalle tupsahtikin poliisipartio. Poliisit olivat samaa mieltä minun kanssani, että mutka on liukas ja siinä on jotakin vierasta ainetta. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, heidän tuomionsa oli hämmentävä: "katupesuauto oli vain mennyt siitä vähän ennen ja liukkaus johtui vedestä ja hienosta pölystä" (!).  
En oikein tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa. Halusiko ukko jymäyttää tyhmää skootteristia vai oliko muuten vain sekaisin, en tiedä? Sen verran on nimittäin tullut tätä palloa tallattua ja erilaisiin asioihin perehdyttyä, että ihan heti en "vettä ja pölyä" -selitystä usko. Missään muualla lähiympäristön ajoradoilla ei näkynyt samanlaista "pinnoitetta". Pelastuslaitos kuitenkin pysyi tiukasti näkemyksessään, poistui pikaisesti paikalta ja asia jäi silleen.

Toivottavasti kukaan muu ei liukastele samassa mutkassa ennen kuin mönjä kuluu pois.
Otsikko: Vs: Kauden ekat lipat
Kirjoitti: tatza - Huhtikuu 27, 2011, 12:18:46 ap
Jees. Ajattelinkin tuossa justiinsa, että pitäisi varmaan hommata itelle ja juniorille uudet potat ja ehkä jotain muutakin turvatilpehööriä varoiksi. Jossain vaiheessa kummiskin jotain voi sattua... Onneksi sulle ei käynyt kummemmin.
Otsikko: Vs: Kauden ekat lipat
Kirjoitti: Boris - Huhtikuu 27, 2011, 12:20:19 ap
Kuulostaa hyvin samanlaiselta kaatumiselta, kuin mun lipat viime kesänä eltsun nesteen vieressä, tosin mulla oli vauhtia sen verran vähän, että skode liukui vajaat 10m, vauriot samoissa kohdissa, mutta pienemmät. Silloin oli märkää, mutta luulen, että tiellä oli jotain öljyäkin, en osaa sanoa.

Hiekkapöly on märkänä helvetin liukasta, siitä on kokemuksia lähinnä etelästä. Espanjassa kesän jälkeen ensimmäisten sateiden aikaan asvaltti luistaa kengänkin alla. Espanjan ympäriajon aikana sateella ukkoja kaatuu kuin heinää. Sikäläinen asvaltti on vaan sileämpää, kuin meillä ja sateettoman kesän jäljiltä pöyäkin sen asvaltin päällä paljon. En ole kyllä törmännyt Suomessa moiseen ilmiöön.
Otsikko: Vs: Kauden ekat lipat
Kirjoitti: osku - Huhtikuu 27, 2011, 12:32:20 ap
Joo. Tarkoitus oli käydä tänään ostamassa Euro-Bikeristä kevlarfarkut. Onneksi en ehtinyt käydä, olisivat turhaan naarmuuntuneet. Taidan kuitenkin käydä siellä huomenna. Paikalla ollut naispoliisi, jo varttuneempi vanhempi konstu kertoi olevansa itsekin menossa samaan kauppaan huomenna.  ;D

Onneksi oli nahkatakki ja suojat kyynär- ja olkapäissä. Ei tuntunut missään. Vähän vain lisää naarmuja. Farkkutakilla olisi voinut tuntua aika paljon ilkeämmältä.
Selän puolella oli olkalaukussa kaksi läppäriä pehmustamassa törmäystä asvaltin kanssa. Onneksi materiaali on todella paksua 2000D Corduraa. Pari naarmua laukkuun entisten lisäksi. Ja koneetkin tuntuvat toimivan normaalisti. ;)
Otsikko: Vs: Kauden ekat lipat
Kirjoitti: osku - Huhtikuu 27, 2011, 02:05:59 ap
Vauhdista vielä.
Risteyksessä on tavallaan kaksi peräkkäistä mutkaa. Ensin vähän loivemmin vasemmalle ja sitten tiukemmin oikealle. Tavallisesti ko mutkaan "kannattaa" tulla aika kovaa (50-60 km/h ?) ja leikitellä keskipakoisvoimalla. (ne jotka tuntevat paikan, varmaankin tietävät ;D).
Nyt edessäni oli kuitenkin auto kääntymässä oikealle, juuri ennen risteystä olevalle pihatielle. Jouduin siis hidastamaan aika paljon, ennen kuin saatoin heittää mopon mutkaan. Vauhtia ei siten ollut ennen kurvia varmaankaan kuin 20-25km/h ja kun sitten kiihdytin mutkaan nopeus ei voinut olla kuin 40 km/h. Ehkä. :P
tuolla:
http://kartat.eniro.fi/m/an344
Otsikko: Vs: Kauden ekat lipat
Kirjoitti: esalin - Huhtikuu 27, 2011, 09:08:19 ap
Tervetuloa "takaisin" kerhoon Osku - ikävä että jäsenmäärä kasvoi.
Toivottavasti olet kunnossa. Illalla Hampuriksele jos paikat kestää.
Otsikko: Vs: Kauden ekat lipat
Kirjoitti: osku - Huhtikuu 27, 2011, 09:53:35 ap
Tervetuloa "takaisin" kerhoon Osku - ikävä että jäsenmäärä kasvoi.
Toivottavasti olet kunnossa. Illalla Hampuriksele jos paikat kestää.

Kiitos Esa.
Ei hätää, minä olen ihan kunnossa. Polvessa on pieni naarmu. Niin pieni, että sillä ei saanut edes vaimolta sympatiaa. :'(
Mopoon pitää vaihtaa etujarrukahva.

Tarkoitat varmaankin HUOMENNA illalla Hampurikselle? Tänäänhän on vielä keskiviikko.... ;)
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Vespandre - Kesäkuu 02, 2011, 07:57:24 ip
Polttomerkitsin vasemman pohkeeni tulikuumalla pakoputkella (Abarth). Ei onneksi sen vakavampaa. :D
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Vettis - Kesäkuu 12, 2011, 08:49:04 ip
Tuli ajeltua tänään pyöräilevän pultsarin päälle pasilasta tullessa. :( Vauhtia ehkä 50km/h kun tien sivussa ajeleva pienessä tuiskeessa oleva mies päätti yhtäkiä kääntyä suoraan mun eteen. Takapyörä lukossa pienessä sladissa ajoin polkupyörän takapään yli. Ukolle ja minulle ei onneksi käynyt kuinkaan. Ainoat vahingot pieni naarmu/lommo mun etulokarissa (samassa kohsassa entinenkin lommo joten ei haittaa), rikkoutunut viinapullo ja polkupyörän solmuun mennyt takarengas. Miehellä kävi todella hyvä (juopon) tuuri.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: K-M Kaarni - Kesäkuu 12, 2011, 10:04:03 ip
^klassikko ainekset..
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: tm - Kesäkuu 12, 2011, 11:56:24 ip
Mua puri paimenkoira kun lähdin erään mopodiilerin pihasta mopolla..Ymmärtäähän sen;Kun laumasta eksyy niin pistetään ojennukseen :-\
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: K-M Kaarni - Kesäkuu 13, 2011, 12:08:39 ap
Eks sää oo kasvanu niiden paimenkoirien kanssa?
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Make/SS-67(PX200) - Heinäkuu 17, 2011, 09:03:04 ip
edellisviikolla kävin Jykylässä ja siellä landepaikalle mennessä on semmonen urille kulunu peltotie - ajelinpa sitä hissukseen ja kuinka ollakaan yks heinämätäs tarttu mun (hieman alhaalla roikkuneeseen) käynnistyskampeen ja poljin taittui alas heittäen mopon vasemmalle ja mut ojaan, et sillai  ???

t.Make
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: teke - Elokuu 09, 2011, 09:30:26 ap
Aye
Oliko tää säie tarkoitettu Vespojen kaatuiluun vai vespamiesten kaatuiluun.hahaha.
noh, ylläpito poistaa jos näkee niin.
Anyhoogahey,  kuten jotkut tietävät ja jotkut ovat rivien välistä lukeneet niin harrastan myös hieman erinlaisia moottoripyöriä ja niiden rakentelua.  Chaos Mönger (XL1200) sai uuden syntymän talven , kevään ja kesän(jeps, vahe meni rakentelu piiiiiiiiiitkäks) öiden hiljaisina tunteina kun koko takapää koki brutaalin muutoksen. Sain moponi heinäkuun lopussa ”nippuun” ja kävin heittämässä sillä pienen koeajolenkin. (1400 km). Mönger kesti suhtkoht hyvin vaikka testiin kuului noin 40 km erittäin paskaa hiekkatietä . Muutamat pikkuongelmat korjasin tien päällä ja isommat listasin kun pääsin kotitalliin.(Tankin takakiinnike murtui, takajarru olematon ja nopeusmittari.) Viime viikon lopulla aloin tilaamaan trafin vaatimaa jarrutesti-aikaa pentanovalta koska nykyään muutoskatsastus ei mene ilman testiä läpi. Hauskaa että suomessa on vain yksi laitos joka pystyy tekemään testit..a 300 euroa.saatana.
Sain ajan keskiviikoksi joten  eilen frendin kera laittamaan erittäin huonosti toimivaa takajarrua kuntoon. Saatiin jarru toimimaan ja eikun ulos testaamaan ns. täysiä jarrutuksia. Kova kiihdytys ja sen jälkeen liinat kii.  Jarrut toimivat hyvin mutta tallinläänin asfalttiin oli kertynyt paskaa ja etupää alta pois ja mopo ja mies tutustumaan paskaan hieman läheisemmin. damaget: Mönger- oikean puolen etuhallintalaitteet , tankki , takajarrun pedalin ja säiliön välinen osa poikkesi  ja kummatkin pakoputket. Minä-vasen nilkka, oikea polvi ja oikea kyynärpää, muutamia naarmuja sinne tänne sekä helevinmoinen kolahdus itsetuntoon. Luonnollisesti paikalla porukkaa paljon sekä yks  iso rusakko(turpa ristissä).  Onneksi oli kypärä päässä ja remonttihaalarit päällä. Oikeastaan pelkällä säikähdyksellä selvisin. Episodin jälkeen hitsasin uuden osan poikenneen tilalle ja asensin nopeusmittarin ja kävin koeajolla. Kaikki toimii joten huomenna jarrutesteihin joihin pukeudun kyllä nahkaan ja umpipottaan.hahahahaha . Kotona oltiin järkyttyneitä kaatumisesta joten sain.hih.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: nicke - Elokuu 23, 2011, 01:29:09 ip
Jaahas, tännekkin joutuu sitten kirjoittelemaan..

Raaserin koeajo päättyi hiekkatiellä ikävästi. Kakkosella urku auki sladissa ja pyörä alta, kymmenen metriä kylellään, liuku päätyi ryteikköön. Ajoasuna levikset ja pitkähihainen t paita.. ::) Idiootin tuurilla ei muuta damagea kun reilunlaisia pinta
naarmuja. Mopo selvisi ruttaantuneella vauhtipyörän suojalla, luulen ainakin.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: ValkoinenKuolema - Elokuu 23, 2011, 01:34:34 ip
Jaahas, tännekkin joutuu sitten kirjoittelemaan..

Raaserin koeajo päättyi hiekkatiellä ikävästi. Kakkosella urku auki sladissa ja pyörä alta, kymmenen metriä kylellään, liuku päätyi ryteikköön. Ajoasuna levikset ja pitkähihainen t paita.. ::) Idiootin tuurilla ei muuta damagea kun reilunlaisia pinta
naarmuja. Mopo selvisi ruttaantuneella vauhtipyörän suojalla, luulen ainakin.

No huh. Ihme tuuri sulla kyllä on. Minä olisin sairaalassa jalat katkottuna tms.  ;D
Naarmut mopoon antaa vaan katu uskottavuutta.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Sammmi - Elokuu 23, 2011, 01:36:48 ip
Peltiä voi aina korjata. Onneksi kuski ei loukkaantunut vakavasti.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Juha - Elokuu 23, 2011, 02:10:45 ip
Jätä Nicke lotto, tuntuu tuuri olevan kohdallaan :)
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: DucRob - Elokuu 23, 2011, 02:21:50 ip
Toimiko tappokytkin?  :D..
Onneks ei käyny pahemmin. Peltiä saa korjailtua.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: nicke - Elokuu 23, 2011, 03:22:29 ip
Toimiko tappokytkin?  :D..
Onneks ei käyny pahemmin. Peltiä saa korjailtua.


toimii se, vielä kun muistais laittaa käteen.. nyt kone sammui kun vauhtipyörä ei enää mahtunuut pyörimään. Toivottavasti koneeseen ei mennyt hirveästi hiekkaa..taidan asentaa tohon ihan kunnon filtterin
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Lammy - Elokuu 23, 2011, 03:33:39 ip
No huhuh - unohdit 1. säännön; suojele omaisuuttasi = vedä mopo liu`un alussa päällesi niin ei dämiksiä ;D.
Nahka kyllä korjaantuu ihan ittekseen. Mä pöljä aikoinaan vaan sekotin rouvan ja mopon ???.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Make/SS-67(PX200) - Elokuu 23, 2011, 08:41:23 ip
Mä pöljä aikoinaan vaan sekotin rouvan ja mopon ???.

kuulostaa kivalta tarinalta - voitko kertoa lisää  :D

t.Make
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Marko - Elokuu 23, 2011, 09:04:48 ip

kuulostaa kivalta tarinalta - voitko kertoa lisää  :D

t.Make
[/quote]

...täällä mitään tarinoita sepitellä vaan kaikki on silkkaa faktaa  >:(
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Lammy - Elokuu 23, 2011, 09:07:50 ip


kuulostaa kivalta tarinalta - voitko kertoa lisää  :D

t.Make

...täällä mitään tarinoita sepitellä vaan kaikki on silkkaa faktaa  >:(
Yep, nahkapäiväkirja todistaa  ;D.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Make/SS-67(PX200) - Elokuu 23, 2011, 09:14:46 ip
no jos ny käsitän oikein tään faktan, ni Lammy oli alimmaisena rouva päällänsä, mutta missä oli mopo ?

t.Make
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Lammy - Elokuu 23, 2011, 09:32:37 ip
Mopo jatkoi liukkaasti matkaa Kreikan hyvin öljytyllä baanalla välittämättä vähääkään saamistani henkisistä vammoista rouvan saatua äänensä auki. Lopputulos olisi voinnut olla mielyttävämpi jos olisin osannut suorittaa valinnan oikein ;D.
Toivottavasti "Raaseri jämäpaloista" on kaikesta huolimatta kunnossa.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: nicke - Elokuu 23, 2011, 09:44:50 ip

Toivottavasti "Raaseri jämäpaloista" on kaikesta huolimatta kunnossa.

Joo, ei toi säädöissä ole vieläkään, koetin toisella tankilla ja vaihtelin neuloja ja hypin tasajalkaa mopon ympäri jne. Huomenna testaan vielä priman vtroniccia tossa. Epäilen kyllä että toi kopio Keihin on syypää.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: nikmik - Elokuu 23, 2011, 10:45:18 ip
Mulla on aito jos haluat koklata, tosin vaatii putsauksen. Olen myös kuullut että tillpehöörisuuttimet saattavat olla vähän mitä sattuu, mitä sulla on siinä?
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: nicke - Elokuu 23, 2011, 11:24:42 ip
siinä on nyt neula bgm setistä ja 135 pääsuutin joka oli tossa kiinni, pilootissa ei lue mitään numeroa. Mulla on noi bgm suutinsetit..kaikki on halpaa kopiota..

oliko toi sun 28mm? voisin kyllä mielelläni kokeilla tota? ootko milloin tulossa tännepäin?
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: nikmik - Elokuu 24, 2011, 08:21:19 ap
Olen tänään Karjaalla 13-18, olisiko se mitään? Soita jos liikut sielläpäin, 050-5476989. Hangossa seuraavan kerran maanantaina. 28mm, juu. Pääsuutin 140, muita en muista, mulla ei ole varasuuttimia kun ei ole ollut mulla käytössä vielä. Laitan sen kassiin mukaan joka tapauksessa, niin katsotaan...

-n
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: nicke - Elokuu 24, 2011, 09:11:13 ap
Hienoa, soittelen iltapäivällä!
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Monti - Syyskuu 08, 2011, 10:29:01 ip
Kerta se ensimmäinenkin. Bulevardi ja klassisesti ratikkakiskot, sade ja melkein kävelyvauhti.

Onneksi ei käynyt poitsulle eikä mulle mitään, jarrukahva katki ja pikku vekki vaan etuhelmaan. Nyt pitäis saada vinkki pätevästä pellinoikaisijasta, luulisin että helppo homma osaavalle.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: nicke - Syyskuu 08, 2011, 11:05:45 ip
Hyvä että selvisitte henkisen tason vaurioilla. Jos ei ole pahasti rutussa niin polvi vekin kohdalle ja käsivoimalla suoraksi..
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Boris - Syyskuu 08, 2011, 11:54:44 ip
Kerta se ensimmäinenkin. Bulevardi ja klassisesti ratikkakiskot, sade ja melkein kävelyvauhti.

Onneksi ei käynyt poitsulle eikä mulle mitään, jarrukahva katki ja pikku vekki vaan etuhelmaan. Nyt pitäis saada vinkki pätevästä pellinoikaisijasta, luulisin että helppo homma osaavalle.

Selvisikö etulokari vaurioitta? Tossahan on hyvä treenata peltisepän taitoja...
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Monti - Syyskuu 09, 2011, 12:51:29 ap
Kerta se ensimmäinenkin. Bulevardi ja klassisesti ratikkakiskot, sade ja melkein kävelyvauhti.

Onneksi ei käynyt poitsulle eikä mulle mitään, jarrukahva katki ja pikku vekki vaan etuhelmaan. Nyt pitäis saada vinkki pätevästä pellinoikaisijasta, luulisin että helppo homma osaavalle.

Selvisikö etulokari vaurioitta? Tossahan on hyvä treenata peltisepän taitoja...

Etulokariin tuli muutama nirhauma entisten lisäksi,tuskin huomaa. Antaisin kyllä jonkun ammattimiehen duunata oikeilla työkaluilla kun ne alumiinilistatkin siinä snadisti vääntyivät.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Vettis - Syyskuu 09, 2011, 02:45:43 ap
Kerta se ensimmäinenkin. Bulevardi ja klassisesti ratikkakiskot, sade ja melkein kävelyvauhti.

Onneksi ei käynyt poitsulle eikä mulle mitään, jarrukahva katki ja pikku vekki vaan etuhelmaan. Nyt pitäis saada vinkki pätevästä pellinoikaisijasta, luulisin että helppo homma osaavalle.

Selvisikö etulokari vaurioitta? Tossahan on hyvä treenata peltisepän taitoja...

Etulokariin tuli muutama nirhauma entisten lisäksi,tuskin huomaa. Antaisin kyllä jonkun ammattimiehen duunata oikeilla työkaluilla kun ne alumiinilistatkin siinä snadisti vääntyivät.

Ota yhteyttä nimimerkki tm:ään.

Tai lainaa multa vasara.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: kaupoli - Kesäkuu 13, 2012, 10:41:03 ap
Tänään 6:30 Erottajan nordean edessä ratikkakiskojen takia hienot pyörähdykset. Tulos: jalka + selkä kipeä ja Vespa ikävässä kunnossa. Eikä tietenkään kaskoa. Osaisiko joku neuvoa jonkun hyväksi todetun kolarikorjaamon? Maalautan tuon samalla kertaa paremman väriseksi.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Sammmi - Kesäkuu 13, 2012, 11:09:11 ap
:(

Onneksi vaikuttaa siltä, ettei kroppa kärsinyt kovin pahasti. Noi kiskot on Stadin vaarallisin asia skootteristin kannalta, sen totesi myös Pannu-Manu lauantaina Pasilassa.

Korjaamovinkkiä ei ole, mutta jos ja kun selviää, laita infoa nimimerkille:  BenSherman eli Manu, sillä sama tarve.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: K-M Kaarni - Kesäkuu 13, 2012, 06:56:50 ip
Jos yhdessä viette, kysykää Loimaan sudelta ford38, puratte ite, väri päälle ja haette poikke..
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: kaupoli - Kesäkuu 14, 2012, 04:29:32 ip
Joo kaikki ruumiinosat vielä tallella. Laitoin Ford38:lle viestiä maalaauttamisesta ja lisäksi muutamalle kolarikorjaamolle tässä pk-seudulla. Hyvinkin tyyristä hommaa näyttäisi olevan  :-\ Ei niin, että se yllätys olisi. Laitoin tänään lisäksi rakennusvirastolle korvaushakemuksen tapahtuneesta. Kävin katsomassa kohdan näin jälkeenpäin ja näyttäisi siltä, että siinä on routa aiheuttanut kuopan juuri kiskojen viereen ja siitä sitten olen vetänyt itseni nurin. Olen ajellut samasta kohtaa satoja kertoja edellisinä kesinä eikä tuollaista ole ollut.

http://www.hel.fi/hki/hkr/fi/Kadut/Vahingonkorvaukset
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Make/SS-67(PX200) - Kesäkuu 14, 2012, 04:37:15 ip
kerrotko sitten kun olet saanut päätöksen - ihan vaan mielenkiinnon takia

ja miten tätä tulkitaan - "Raitiotiekiskoista ja niiden välisestä alueesta vastaa liikennelaitos" ?

se monttu on ilmeisesti kiskojen ulkopuolella joten rakennusvirastoa minäkin veikkaan ?

t.Make
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: kaupoli - Kesäkuu 14, 2012, 05:28:17 ip
Tottahan toki. Virastotäti sanoi tosin, että jonkin verran on ruuhkaa. Toivottavasti ei kuitenkaan ole kyse vuosista ;D
Monttu oli justiinsa kiskojen ulkopuolella, että rakennusvirasto vastaa.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: kaupoli - Heinäkuu 23, 2012, 12:13:06 ip
Uusia käänteitä: Homma siirtynyt liikennevirastolle pari viikkoa sitten ja tänään ajaessani töihin huomasin, että monttu on korjattu! Hieman ihmettelen, ellei korvausksia tipu.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: ekepete - Kesäkuu 09, 2013, 07:13:38 ip
Tuliko tähän asiaan jotain ratkaisua viraston puolelta? :o
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: kaupoli - Kesäkuu 09, 2013, 11:36:31 ip
Kyllä, vahinko korvattiin liikenneviraston vastuuvahinkovakuutuksesta :)
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: ValkoinenKuolema - Kesäkuu 08, 2015, 11:05:54 ap
Laitetaan tännekin nyt ettei kaikkien tarvitse erikseen kysellä :)

Joo vedin pannut Bretalla viime lauantaina tuolla peltiparaatissa. Ihan oma moka oli.
Tiukassa oikealle kaartuvassa mutkassa, putki nappasi maahan kiinni ja nosti takatassua ilmaan. Loput voikin arvata. Tai näin ainakin uskon käyneen. Mikään muu ei sitä selitä ja toisaalta kuulin raapauksen ennen kuin maisema silmissä vaihtui asfaltin harmauteen.

Tuo putki on pari kertaa aiemminkin raapinut tietä mikä sinänsä on koko ajan harmittanut. En vaan osannut ajatella että noinkin pahasti voi kiinni napata. Vespalla ei ole koskaan ollut tota ongelmaa ts. kuskilta loppuu kantti ennen mutta Bretassa taitaa olla toisin päin. Vai onko se vaan paremmasta ajomukavuudesta kiinni että uskaltaa lujempaa mutkiin ajaa???

Skode kärsi vähän vaurioita. Itseasiassa ihmeen vähän. Jos nuo muovi/kumiosat vaihtaisi niin oikeastaan Poski on ainoa paikka mikä paljastaa mitä tapahtui. Saa jäädä muistuttamaan tapahtuneesta.

Ajotakki taas osoitti tarpeellisuutensa. Pari mustelmaa ja nyt ei käsi nouse olkapäätä korkeammalle. Lihakset vaan jumissa. Näköjään nuo hyvin palvelleet, yli 20v vanhat hanskat hiilikuitu suojineen meni säpäleiksi. Ilmeisesti otti vähän hittiä. Käsiin ei tullut mitään.
Ilman umpikypärää olisi ollut sairaalareissu. Naamalteen näköjään sitä asfalttiin tultiin.

Muuten tosissaan henkisillä tosta selvittiin (ja äärettömällä häpeällä)
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Lammy - Kesäkuu 08, 2015, 12:34:34 ip
Hengissä - tärkeintä... No tietty Lambretta hieman harmittaa. Vaihda kakkossarjan 305mm iskariin. Tulee hieman lisää maavaraa.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Juti - Kesäkuu 08, 2015, 02:03:46 ip
Pääasia että ukko kunnossa! Naarmut kertoo oman osansa mopon historiasta mut harmihan se on että hyvä pinta otti osumaa.

Tuota Lammyn ehdottamaa suosittelen; mm. BGM:n iskarilla tuo pidennys hoituu jos ei hypoa haluat.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: ValkoinenKuolema - Kesäkuu 08, 2015, 02:18:04 ip
Eli sillä tulee sentti korkeutta lisää... hmm. Paljonkohan se tekee maavarassa... No täytyy tutkia. Ilmeisesti tuohon ei saa oikein toiminnaltaan fiksumpaakaan putkea. JL supertourer on lähimpänä mutta en ole niin vakuuttunut sen dyno käppyröistä.

Näinhän se on. Jos rahalla pääsee, pääsee vähällä. Tossa oli kaikki mahdollisuudet pahempaankin.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Lammy - Kesäkuu 08, 2015, 03:36:57 ip
Mulla on SX:ssä kakkossarjan iskari eikä ole koskaan ottanut maihin...enkä ole ihan varovaisin kuski mutkatiellä  ::).
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Anttu - Kesäkuu 08, 2015, 10:42:40 ip
Joo kyllä oli oikea kypärä päässä. Toihan (valitettavasti) tarttui filmille ja oon kattonut tota kaatumista. Mies lentää suorana ja pää osuu maahan. T-paidassa ja avopotalla ois tullut pahempaa jälkeä.
Ymmärrän kyllä että käsi saattaa olla kipeenä!
Matka jatkuu!
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: Sammmi - Kesäkuu 09, 2015, 12:18:58 ip
Vatsasta kouraisi kun taustapeilistä kattelin että tunnelista tulee vain 10 mopoa ulos, 25 hukassa.

Onneksi selvisit näin vähällä.

Itsellä on umpikypärä hankintalistalla.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: ValkoinenKuolema - Kesäkuu 09, 2015, 01:05:21 ip
Aina itsekin ajattellut että kyllä sitä ehtii suojautumaan kun jotain tapahtuu. Ei ehdi.
Otsikko: Vs: KAUDEN KONTTAAMISET
Kirjoitti: lasse - Kesäkuu 10, 2015, 11:31:41 ip
Onneksi selvisit pienillä vahingoilla. Luettuani tämän tuli ostettua se umpikypärä. Että ei tän sivuston seuraaminen halpaa oo :-)