Kirjoittaja Aihe: Kytkin ei pelitä  (Luettu 1061 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Iso-Pekka

 • Ropaaja
 • *
 • Viestejä: 5
Kytkin ei pelitä
« : Elokuu 31, 2017, 01:29:47 ip »
Moi, kyseessä on Vespa  GL 150 1961.
Kykin toimii alkuperäisillä levyillä. Olen vaihtanut kahdet uudet levyt (erilaiset "paketit") ja olen liottanut niitä öljyssä viikon verran. Ei irroita vaikka kuinka painaa kytkin kahvaa. Vaihdoin takaisin alkuperäiset ja taas toimii, mutta nämä ovat jo kuluneet. Käytin uusissa levyissä uusia jousia ja viimeksi myös vanhoja jousia.
Alkaa jo kyllästyttää vaihtaminen, koska kykimen asentaminen on aika hankalaa makuuasennossa tallin lattialla ja kiilan ja kytkimen uran kohtaaminen vaatii monta kymmentä yritystä. >:(
PS. Mikä mahtaa olla levynipun oikea paksuus?

Poissa Juti

 • Mälväri
 • *****
 • Viestejä: 1 543
 • Hyvin suunniteltu on alottamista vaille valmis...
Vs: Kytkin ei pelitä
« Vastaus #1 : Elokuu 31, 2017, 02:54:57 ip »
Onko uudet levyt minkä merkkiset/malliset? Voisitko laittaa linkkiä. Alkuperäiset korkkilevyt on parhaat.

Istuuko levyt kunnolla kytkinkoriin? Onko levyjen lukumäärä ja muoto vanhoja vastaava? Paksuuksissa ei luulisi olevan paljoa eroa joten suuntaa-antavan tavoitepaksuuden voit hyvin mitata vanhasta paketista. Noissa vanhoissa pikkulohkojen kytkinkoreissa on tosi paljon istuvuusongelmia tarvikekytkinlevyjen hakasten kanssa. Levyjen tulee pudota koriin ilman voimaa ja niiden tulee vapaasti liikkua korin hahloissa. Myös liian paksut levyt saattavat tehdä tuon. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla venynyt kytkinkori.

Viimeinen ja erittäin todennäköinen vika GL:n kytkimessä on itse asiassa se aluslevy/rikka joka tulee kampiakselille kytkimen ja limpun väliin. Jos olet vanhoilla levyillä saanut vielä toimimaan niin uskoisin että rikka on kunnossa ja paikallaan. Kai sinulla se on kunnossa ja paikallaan uusienkin levyjen kanssa?
- Vespa V90 V9A1T -69 MA
- Vespa Gl 188 "T5" VLA1T -65
- Vespa Rally 200 VSE1T -73
- Lammy 200dl

Poissa Iso-Pekka

 • Ropaaja
 • *
 • Viestejä: 5
Vs: Kytkin ei pelitä
« Vastaus #2 : Elokuu 31, 2017, 04:34:12 ip »
Moi,

Ensimmäinen versio on koko paketti pelti- ja korkkilevyineen ja jousineen. Löytyy www.motorpart.it FZ00307 (http://www.motorparts.it/en/?id=Search_by_product_code&qry=FZ00307#).

Toinen on pelkät levyt SIP:ltä: Clutch Friction Plates PIAGGIO  93052000.

Prikka on paikallaan.

Näissä uusissa levynipuissa on yksi (ulommaisin,) jossa on "sakarat" jotka tulevat korin ulkopuolelle. Jouduin viilaamaan löysemmäksi.
Viimeisessä kokeilussa käytin alkuperäisiä peltejä ja korvasin ulommaisen levyn alkuperäisellä. Ei pelitä.

Testasin kytkinpakettia ruuvipenkissä, kiristin pulttia ja lukitustilasta tilaan, jossa ratas pyörii, ei tarvinnut paljoajaan kiristää.

On se ihmeellistä.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 31, 2017, 04:36:00 ip kirjoittanut Iso-Pekka »

Poissa Iso-Pekka

 • Ropaaja
 • *
 • Viestejä: 5
Vs: Kytkin ei pelitä
« Vastaus #3 : Kesäkuu 18, 2018, 06:47:27 ip »
Moi,

Kykin pelittää vihdoinkin!!
Paljon meni aikaa, mutta onnistuin ratkaisemaan asian. Katsoin valtavan määrän Youtube videoita, kirjauduin ympäri maailmaa foorumeille jne.
Syy oli kytkimessä oleva messinkinen 0,5 mm paksuinen "prikka". Sitä ei ollut purettaessa moottoria ja lisättiin kytkinlevyjen vaihtovaiheessa.
Asia selvisi tutkiessani erilaisia "räjäytyskuvia Vespoista". Prikka puuttui useammasta vahasta mallista (minun Vespa 1961 ja on kolmivaihteinen).
Nyt toimii uusilla levyillä ja jousilla!