peltiskootteri.net

Vehkeet => Ropailijan paratiisi => Aiheen aloitti: Jorma - Helmikuu 26, 2021, 08:19:27 ap

Otsikko: 150 PX:n tuorevoitelu
Kirjoitti: Jorma - Helmikuu 26, 2021, 08:19:27 ap
Voisiko joku "valaista" tuorevoitelun sielunelämää  -.-
Jos ja kun epäilee että toimiiko oikein niin millä ilveellä sen toimivuuden voi varmistaa muuten kuin luottamalla että toimii  :laugh:
Pitääkö ilmata vai voiko sitä edes ilmata jos käynyt että öljy päässyt loppumaan ajossa ja leikannut kiinni (kele)
Yritin käyttää hakutoimintaa mutta en löytänyt ratkaisua ongelmaani...
Otsikko: Vs: 150 PX:n tuorevoitelu
Kirjoitti: tatza - Helmikuu 26, 2021, 07:22:32 ip
Ei siinä kyllä paljoakaan ole tarkastusmahdollisuuksia.
Savua voi haistella ja väriä analysoida.

Mulla oli joskus tuollainen. Se kilahti, en ehtinyt paljoakaan ajella.
Siinä kun sitten rupesin tutkailemaan, huomasin että edellinen omistaja oli öljyletkun tulpannut ja poistanut käytöstä. Ei vaan huomannut siitä sanoa sen mulle myydessään. Mulkku.
Otsikko: Vs: 150 PX:n tuorevoitelu
Kirjoitti: Leka150 - Maaliskuu 01, 2021, 04:04:18 ip
Ainakin läpinäkyvästä letkusta voi katsoa että öljyä on. Mutta jos pumppu on rikki niin sitten, hankalaa seurata. Itse pidän öljysäiliön aina täynnä jotta näkee meneekö öljyä, mutta ei sekään pelasta jos jokin pettää. Periaatteessa yksinkertainen pumppu , pitäisi toimia ikuisuuden....
Otsikko: Vs: 150 PX:n tuorevoitelu
Kirjoitti: Jorma - Maaliskuu 02, 2021, 09:57:39 ap
Viime syksynä kun viimeksi PX oli liikenteessä seisottuaan sitä ennen useamman vuoden ja kun sen sain käyntiin niin laittelin varuiksi öljyt polttoaineen sekaan ja no kuten aina niin piti kokeilla miten se liikkuu ja hetkeä ennen huippuja oli vauhtia n.80  ;D niin rupesi piirtämään mustaa viivaa ainakin 25m enkä onnistunut edes kaatumaan vaan pysyin pystyssä kunnes ihme tapahtui ja rupesikin rengas/moottori pyörimään... no viikon pari ajalin hissukseen ennen talliin työntämistä... nyt viikonloppuna pitää purkaa ja tutkia tuhon määrä ja samalla varmistua että tuorevoitelun toiminta...
Kiitos kommenteistä... lisääkin saa laitella  0xx
Otsikko: Vs: 150 PX:n tuorevoitelu
Kirjoitti: Marko - Maaliskuu 04, 2021, 07:00:52 ip
Muutama vuosi sitten onnistuin hajottamaan jalkatilassa olevan öljysilmän. Vaihdettuani letkut tankin alta lähdin kohti rauhallisempia reittejä alkoi mäntää ahdistamaan. Päästyäni ohituskaistalta bussipysäkille annoin moottorin jäähtyä vajaa puoli tuntia moottori lähti jälleen käymään. Ajelin pienempiä teitä huoltoasemalle ja ostin öljyä jota lisäsin tankkiin. Täyden tankin jälkeen jatkoin tuorevoitelulla. Tänä talvena otin sylinterin auki joka oli erinomaisessa kunnossa. Ainoastaan männässä näkyi jäljet mutta renkaat oli irti ja kunnossa, sylinterissä ei näkynyt mitään.
Taas voi jatkaa ajeluita turvallisin mielin.  :)
Otsikko: Vs: 150 PX:n tuorevoitelu
Kirjoitti: tatza - Maaliskuu 04, 2021, 09:00:30 ip
Samantyyppisiä kokemuksia mullakin kuin Markolla.

PX ei ole kovinkaan tarkka öljymäärästä bensan seassa, tuli se sitten tuorevoitelusta tai pullosta. Aika harva sitä öljyä millilleen mittailee bensan sekaankaan laittaessaan.